Hvordan sikre et sunt, glansfult og vakkert hår

Ved å regelmessig følge noen få enkle regler vil du kunne få og ha et vakkert sunt hår.. Små endringer gir store, synlige resultater!

Regelmessige trims: ca hver andre måned bør du trimme håret. Be frisøren om å kutte all slitte, skadede tupper, for eksempel, et par cm. Håret ditt vokser noen cm i måneden, og derfor vil du selv med regelmessig trim kunne la håret vokse – samtidig som håret ser bedre, sunnere og ikke minst mer glansfullt ut!

Ikke børst for mye: Å børste håret gir det glans, fjerner floker og holder det sunt. Dog kan for mye børsting ha det motsatte resultatet. En flat børste er bra for håret og etter å ha vasket det, bør du la håret tørke naturlig og kun børste det godt etter at det har tørket.

Unngå å farge det for ofte: Bleking og farging av håret kan ofte være svært skadelig. På den annen side, å farge håret vil ofte gjøre at det ser friskere og mer glansfullt ut – bare ikke farg det for ofte!

Daglige vitaminer og sunne matvaner: Håret ditt elsker vitaminer! Vitamin E, jern, sunne oljer… håret ditt vil takke deg og du vil raskt se resultater. Selv om du spiser sunt, er det viktig å sikre at håret ditt får litt ekstra hjelp, for.eks. gjennom kosttilskudd.

Nok vann og protein: Håret ditt elsker vitaminer, men det elsker også vann. I tillegg trenger det nok protein! Hvorfor? Jo fordi håret er laget av proteiner. Ved å gi det nok vann og protein vil du sikre at det har nok byggematerialer til å fortsette å vokse og være glansfullt. Mangel på den ene eller andre av disse vil – dessverre – raskt vise seg i håret ditt.

Kontroller hvor mye varmebehandling du bruker: Selv med varmebeskyttende protein behandlinger kan varme være svært skadelig for håret ditt. Beskytt håret ved å ikke bruke en rettetang eller krølltang daglig. Bruk slike produkter annenhver dag eller, enda bedre, gi det en hel ferie og la det skinne naturlig. Selv håret ditt trenger en ferie! En god måte å gi det en ferie på er å sette det opp i en knute eller i en vakker flette.

Velg din shampoo med omhu: Vi anbefaler å bruke en naturlig shampoo – fortrinnsvis uten sulfat. Sulfat er en kjemikalie som gjør at shampooen skummer, noe som er grunnen til at vi ofte tenker at jo mer skum, jo bedre shampoo. Dette er feil! For håret ditt er det bedre med mindre skum. En naturlig, organisk og sulfatfri shampoo betyr at ditt hår vil bli rent på en mer naturlig måte, samtidig som det blir mer glansfullt, får mer volum og mer fuktighet. Husk å lese merkelappen!